Valpolicella wijnstreek in de provincie Verona

Het Valpolicella gebied ligt in de provincie Verona ten oosten van het Gardameer en ten noorden van de prachtige stad Verona.
Het gebied kenmerkt zich door de heuvels met daarop de vele wijngaarden en is sinds de Romeinse tijd al een beroemd wijngebied. De meest bekende wijnen zijn de: Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone en Recioto en die zijn uiteraard te proeven bij ons in het restaurant.

Torre del Falasco Amarone della Valpolicella

Per glas: €8,- Per fles: €45,-

De wijn heeft een dieprode kleur. De geur is overweldigend met invloeden van bosfruit en cacao. De smaak pakt zich langzaam uit in uw mond, waarbij vooral de balans tussen kracht en elegantie opvalt. Druivensoorten: 70% Corvina Veronese, 25% Rondinella en 5% Cabernet Sauvignon. Een top wijn uit Valpolicella het gebied even ten noorden van de stad Verona. De Amarone della Valpolicella is de beste rode wijn die de Regio Veneto voortbrengt. Bij de Amarone worden de druiven, gedurende een periode van zo'n 4 maanden, direct na de oogst, eerst te drogen gelegd in goed geventileerde ruimtes op afgedekte matten. Daarna traditionele vinificatie en 18 maanden fustrijping. De wijn zal zich in de fles blijven ontwikkelen, waardoor de complexiteit nog meer naar voren zullen komen.

Lambrusco bianco

Per fles: €18,50

Lambrusco bianco is de witte Italiaanse wijn gemaakt van de lambruscodruif. De wijn heeft een fruitig karakter met een friszoete smaak. Hij is licht mousserend en heeft met 7.5% een laag alcoholgehalte. Serveer de wijn gekoeld op 6 tot 8°C bij lichte gerechten.

CASTELLANI Castellani Campo di Marzo, Salice Salentino

Per glas: €4,50 Per fles: €18,50

 De Campo di Marzo Salice Salentino is een wijn met een dieprode kleur en een zuivere elegante stijl. Frisse plezierige wijn die ook iets gekoeld geserveerd kan worden.
De wijngaarden van Salento liggen in het uiterste puntje aan de oostelijke kant van de hak van de laars van Italië. Deze regio is naast de productie van wijn ook een belangrijk gebied voor de productie van olijfolie.
WIJN-SPIJSSUGGESTIES Uitstekend te serveren bij mediterrane gerechten en past perfect bij natuurlijke en zuivere smaken.

DROSTDY-HOF Drostdy-Hof Chenin Blanc

Per glas: €4,50 Per fles: €18,50

Een lichtgele wijn van 100% chenin blanc, of steen op zijn ZuidAfrikaans. Het is een verfrissende, middelzware, fruitige wijn met een zachte afdronk. Een heerlijke wijn als aperitief of als begeleider van gevogelte, vis of frisse salades.
De Drostdy-Hof Steen bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit de Porterville, Worcester en Robertson en worden. De druiven worden met de hand geoogst eind januari / begin februari.
WIJN-SPIJSSUGGESTIES Een verfrissende wijn die heerlijk is als aperitief en bij diverse borrelhapjes. Ook geschikt bij salades, sandwiches, pizza, quiche en lichte vis - en kipgerechten te schenken.

Openingstijden:
Maandag 11:30 tot 20:30
Dinsdag 11:30 tot 20:30
Woensdag 11:30 tot 20:30
Donderdag 11:30 tot 21:30
Vrijdag 11:30 tot 21:30

Blijf op de hoogte van Valpolicella

Vul je naam en emailadres in en wij houden je op de hoogte van alle leuke nieuwtjes en acties!